Wat anderen zeggen over mij

Frans ken ik als een betrokken en kundig adviseur die jarenlang gezicht heeft gegeven aan het adviesvak door zijn professioneel handelen en publicaties over zijn professie. Zijn kennis en ervaring deelt hij met anderen in coaching en consultatie. Hij doet dat al vele jaren bij Sioo en als zelfstandig adviseur en coach. Warm en betrokken, scherp en bedachtzaam, kundig en met humor. Zo’n coach zou ik iedereen wensen die echt wil investeren in zichzelf en in professionalisering in verandermanagement of adviesvaardigheden. Jaap was with another company when working with Frans at Sioo

Jaap Boonstra

Professor Organizational Dynamics, Change and Transformational leadership

We worked together in StreamLinks for over six years, sharing ideas, giving eachother feedback and working on publications. Frans has always been the informal leader of StreamLinks. He is a very good professional and warm collegue. He has shown his ability to diagnose very complex situations in organisations and create a break

Liesbeth Halbertsma

Begeleiding van transitieproces in grote organisatie met behulp van organisatiecoaching

If you want to contact a professional who substantially contributed to the development to the profession of coaching and OD consultant then turn to Frans Verhaaren. I have experienced cooperation with him extraodinarily stimulating and was happy to learn from him a lot about facilitating.

Otmar worked directly with Frans at management and organisational development

Otmar Donnenberg

Gemeinwohlökonomie Ortsgruppe Lörrach

Ik heb Frans voor het eerst ontmoet als docent bij de SIOO BMC. Een zeer ervaren, wijs en kundig adviseur. Iemand met wie ik graag eens een opdracht wilde doen. Een paar jaar later deed die gelegenheid zich voor. In een complexe en politieke organisatie wist Frans op het juiste moment de juiste interventie te doen. Ondertussen had ik hem ook leren kennen in een inspiratiegroep met Dick Ratering en in StreamLinks. Dat heeft me veel gebracht. Kortom: een adviseur en coach waar ik graag mee werk en die ik veel organisaties en mensen toewens. Niet alleen om wat hij doet, maar vooral om wie hij is.

Hein was with another company when working with Frans at Sioo.

Hein Griffioen

Organisatieadviseur en coach

Scherp observator, die tijdens processen weet te intervenieren en verantwoordelijkheid voor keuzes en handelen bij de persoon zelf weet te houden, Hij ontleedt teaminteractie en reikt ieder aan wat hij/zij anders kan doen. Zo worden teams effectiever. Marjolein was Frans’s client

Marjolein ten Kroode

Toezichthoudende functies

Frans is een uitermate ervaren organisatieadviseur, die velen (ook mij) heeft geholpen om een goed gebalanceerde aanpak in verandervraagstukken te vinden. Hij acteert succesvol als coach en consulent voor zowel adviseurs als managers in opleideingen en professionaliseringsprogramma’s waar ik als ontwikkelaar of docent bij betrokken ben. Aanrader!

Gerhard Smid

Open University NLD / Sioo Organisation Studies & Change Management

Frans was begeleider van mijn consultatiegroep in de opleiding Executive Change Management van het SIOO en even ook personal coach aan het eind van het traject. Jaap Boonstra schreef over hem: “Zo’n coach zou ik iedereen wensen die echt wil investeren in zichzelf en in professionalisering in verandermanagement of adviesvaardigheden”. Precies zo’n coach had ik dus in Frans. Kundig, rustig, bescheiden, ruimte gevend. Zijn coaching heeft me bewuster gemaakt van de werkzame bestanddelen van mijn gedrag.

Nelly was Frans’s client.

Nelly Spanjersberg

Werken aan Publieke Waarden op het snijvlak van Bestuurskunde, Veranderkunde en HRD

Frans weet in zijn begeleiding van een veranderingsproces heel goed het krachtenveld in te schatten en de daarin besloten dynamiek in een voor alle betrokkenen aanvaardbare richting te sturen. Frans kan zich uitstekend verplaatsen in de positie van alle spelers in het veld en voelt zo wat een bepaalde verandering rationeel en emotioneel kan betekenen voor betrokkenen. In stroeve situaties brengt hij op creatieve wijze beweging tot stand door kritische reflectie en feedback op ieders rol, positie en overtuigingen. Soms komt hij met een voor betrokkenen verrassend nieuwe kijk op de situatie. Soms geeft hij aanvaardbare tussenoplossingen. Zonodig pleegt hij op gedrag gerichte interventies op individueel niveau of in een groep. In zijn rol als begeleider van veranderingsprocessen zorgt Frans er voor dat er voor alle partijen voldoende voordelen te behalen zijn om te veranderen. Indertijd was het heel prettig om met Frans samen te werken en heb ik veel van zijn werkwijze geleerd.

Pieter was Frans’s client.

Pieter Kuiper

owner Kuiper management consulting